INTERNACIONAL  · ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Societat Civil Catalana respecta i acata la sentència del Suprem i reclama al Govern que no faci una crida a la confrontació

 

L'entitat adverteix que si es produeixen actes, “tsunamis” o qualsevol acció antidemocràtica continuada sortirà al carrer a defensar l'Estat de Dret i la democràcia

 

Societat Civil Catalana respecta i acata la sentència del Tribunal Suprem sobre els polítics presos catalans, acusats de realitzar uns fets gravíssims que van suposar un intent explícit de trencar l'ordre constitucional i la democràcia espanyola, i que van portar a Catalunya a la vora del conflicte entre catalans.

L'entitat recorda que el sistema judicial és l'encarregat d'exigir responsabilitats a qualsevol ciutadà -també els líders polítics i socials- que defrauda a la societat situant-se al marge de la llei i que, per tant, acatar aquesta decisió judicial és propi de qui es considera demòcrata.

Precisament per aquest motiu, l'associació reclama al Govern i a la resta d'institucions catalanes que siguin responsables i estiguin a l'altura de les circumstàncies, perquè encara que pugui ser legítim no compartir una sentència, en democràcia és imperatiu acatar-la.

A més, destaca que el judici, durant tot el seu desenvolupament, hagi estat plenament transparent i executat amb un gran rigor procedimental; fent evident, un cop més, la qualitat democràtica que hi ha a Espanya, tal com confirmen diversos indicadors de prestigi a nivell internacional.

 

Si cal, plantarem cara

 

D'altra banda, Societat Civil Catalana reclama a tots els representants polítics i socials catalans que actuïn amb serenitat i responsabilitat. De cap manera ha de tornar Catalunya al clima insurreccional de la tardor de 2017 pel bé comú de la nostra terra.

No obstant això, si els líders del secessionisme fan una crida a la confrontació i la desobediència i es produeix el "tsunami democràtic" amb el qual ha estat amenaçant en els últims mesos el senyor Torra i els seus socis de govern, Societat Civil Catalana els plantarà cara.

Una espiral d'inestabilitat fomentada des del poder polític autonòmic no ajudaria en absolut a recuperar els milers d'empreses que se’n van anar per culpa del procés. És més, garanteix que se’n vagin més i que altres ni considerin instal·lar-se. En conseqüència es produiria una important pèrdua d'ocupació i un greu deteriorament del benestar dels ciutadans, sobretot per a la població més desfavorida.

Per tot això, Societat Civil Catalana en cap cas renunciarà a defensar, al carrer i on sigui necessari, la democràcia, l'Estat de Dret, la separació de poders i, per descomptat, els drets i llibertats dels catalans a favor de continuar formant part d'Espanya. És a dir, l'entitat no renunciarà als seus principis fundacionals en cap cas.

A més, reclama als partits polítics constitucionalistes que deixin de banda les seves legítimes diferències i actuïn amb sentit d'Estat i de forma unida per frenar qualsevol comportament antidemocràtic que es pugui produir en els pròxims dies o setmanes.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat