Societat Civil Catalana reclama al Govern de l'Estat que no permeti que l'independentisme trepitgi els drets i llibertats dels constitucionalistes i demòcrates

L'entitat condemna, un cop més, els actes antidemocràtics de desordre públic i violència provocats pel separatisme radical i recorda que, de nou, ha quedat clar que no són majoria a Catalunya

Les accions antidemocràtiques per part del secessionisme més radical no cessen. De forma continuada s'estan tallant carreteres, tant en punts clau de les autopistes com a les grans ciutats. Els seus actes estan comportant la vulneració de drets i llibertats moltes persones que no comparteixen la seva causa i es volen guanyar la vida honradament, a més de les pèrdues econòmiques que comporten aquest tipus de paràlisi.

En un moment tan complicat com el que estem vivint és més important que mai que s'actuï en defensa de la democràcia i l'Estat de dret. Lamentablement, com era d'esperar, el govern de la Generalitat, representant de l'Estat a Catalunya, no només no està disposat a fer-ho, sinó que tampoc ho condemna. És més, emprant un llenguatge subtil, a través del president Torra, els està animant a seguir endavant.

Per tant, el Govern de tots els espanyols ha d'ordenar a les autoritats encarregades de vetllar pel compliment de la llei que actuïn en defensa de la democràcia, restableixin l'ordre a Catalunya i posin fi d'una vegada per totes a aquesta onada de violència que tant dolor està causant. Malgrat estar immersos en un període postelectoral la situació a Catalunya no pot esperar, cada vegada és més greu.

De fet, sabem que aquestes accions no són secundades per una part de l'independentisme perquè són molt conscients que no són democràtiques. A més hem de recordar que en aquestes eleccions, en les quals s'han presentat les tres principals forces polítiques independentistes representades al Parlament, els partidaris de la secessió s'han quedat en el 42% en relació al conjunt de la població catalana.

Un cop més, en una votació amb urnes legalment establertes, s'han quedat per sota del 50%. No obstant això, analitzant les seves declaracions més recents, és evident que no tenen cap voluntat de fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans. Aquest fet evidencia que no volen establir cap tipus de diàleg i menys en un marc de respecte a la Constitució, sinó que no els importa que hi hagi desordre públic mentre la finalitat sigui aconseguir el seu objectiu polític.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat