Societat Civil Catalana denunciarà l'Ajuntament de Sant Cugat per col·locar una nova estelada a la plaça Octavià

L'agrupació local de Societat Civil Catalana de Sant Cugat del Vallès ha tingut coneixement que aquest dilluns l'Ajuntament ha col·locat una nova bandera estelada a la plaça Octavià.

L'entitat lamenta l'obstinació en les pràctiques il·legals i contràries als interessos generals per part d'un col·lectiu sectari del Consistori municipal. L'alcaldessa i aquells que li donen suport no han entès que han de governar per a tots els habitants de Sant Cugat i no només per aquells que tenen una ideologia independentista.

En aquest sentit, recorda que la resolució judicial l'obliga a no col·locar cap bandera estelada a l'espai públic. El raonament jurídic de l'acte núm. 27/2017 de 19 gener 2017 del Jutjat del Contenciós-Administratiu núm. 2 de Barcelona que va anul·lar l'actuació de l'Ajuntament consistent en la col·locació de l'estelada a la plaça Octavià, per ser contrària al que ha resolt en la sentència de 22 de juliol de 2016, l'obliga a retirar la bandera dels espais públics de Sant Cugat.

L'Ajuntament de Sant Cugat pretén altra vegada "vorejar" el resolt en el procediment judicial que és literalment el següent: "l'estelada no pot col·locar-se en cap espai públic". Per tant, un cop desapareguda del pal de la plaça Octavià, per mètodes que aquesta associació condemna, l'Ajuntament no pot tornar a col·locar una altra bandera estelada que substitueixi la desapareguda. El termini de deu dies concedit pel Jutjat i que, segons sembla, finalitza el 9 de febrer de 2017, és per retirar la bandera partidista, no per col·locar cap altra.

Vista la recalcitrant voluntat de l'alcaldessa d'incomplir la resolució judicial, Societat Civil Catalana denunciarà al jutjat aquest greu fet perquè adopti les mesures judicials oportunes per un possible delicte de desobediència.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat