Societat Civil Catalana demana als catalans constitucionalistes que vagin a votar: "Ens hi juguem molt"

Som conscients que últimament se celebren eleccions amb molta freqüència. Entenem perfectament que estigueu cansats i farts d'aquesta situació. Estem vivint temps molt complicats a Catalunya, temps en què la violència i la inestabilitat es vol imposar al sentit comú i al foment de la convivència. Per això és fonamental que ningú es quedi a casa aquest diumenge. És hora d'acabar a les urnes amb aquest procés que només ens perjudica.

Tenim un president de la Generalitat que mai ha tingut les més mínima intenció de voler representar a tots els catalans, que condemna de forma tímida la violència tres dies després que es produeixi i que presumptament ha col·laborat amb els CDR que volien assaltar el Parlament i provocar un cop d'Estat a Catalunya.

Hi ha formacions polítiques que volen continuar actuant per la via de la desobediència i al marge de la llei, mitjançant un discurs que genera enfrontament i inestabilitat. Algunes d'elles ja han deixat clar públicament que no pensen fer propostes constructives, sinó que únicament van a Congrés a destruir.

No podem permetre que destrueixin el que durant molts anys hem construït entre tots els catalans. Una terra tolerant, en què sempre han conviscut en harmonia catalans de diversa ideologia.

Davant d'aquesta situació crítica, els catalans constitucionalistes hem de dipositar la nostra confiança en aquelles formacions que estan a favor de fomentar la convivència i la concòrdia entre els catalans, així com el compliment de l'Estat de Dret i el reforçament dels vincles de fraternitat amb la resta de Espanya. Estem convençuts que treballar per aconseguir aquest objectiu no és una tasca fàcil. L'onada de violència que hem viscut en les últimes setmanes no és una protesta contra la sentència de Tribunal Suprem en relació als polítics que estan a la presó per haver-se saltat la llei, sinó la reacció a molts anys de nacionalisme a Catalunya. Hi ha molta feina per davant.

Aconseguir que Catalunya, la nostra terra, torni a ser el que era és possible. Una Catalunya dins d'una Espanya forta i tolerant i una Europa unida. Nosaltres farem tot el possible perquè així sigui. D'entrada, és imprescindible deixar clar que el secessionisme ha segrestat les escoles i mitjans de comunicació públics i les institucions. En cap dels tres casos estan representant al conjunt dels catalans.

Com que no estem disposats a permetre que aquesta realitat es prolongui més, en el moment en que es formi un nou govern a Espanya, reclamarem una reforma de la llei electoral a Catalunya, la garantia de la neutralitat de l'espai públic i les institucions, la fi del sistema d'immersió lingüística obligatòria, la despolitització dels Mossos i una auditoria de l'Procés, amb la intenció que els seus impulsors paguin fins a l'últim cèntim dels diners públics que han utilitzat per a aquesta causa tòxica i rupturista.

Aquest diumenge, 10 de novembre, ens hi juguem molt. Canviar la lamentable situació que vivim a Catalunya és possible, però en cap cas es produirà si els constitucionalistes catalans ens quedem a casa. Si anem a votar tots, aquest diumenge serà l'inici de la fi del procés. Per la democràcia a Catalunya, no deixem passar aquesta gran oportunitat.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat