INTERNACIONAL  · ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Societat Civil Catalana carrega contra el Govern per fomentar que la Diada sigui la festa dels independentistes

Societat Civil Catalana carga contra el Govern por fomentar que la Diada sea la fiesta de los independentistas
________________________________________

La entidad asegura que el Ejecutivo de Quim Torra es el artífice y principal responsable de que los catalanes constitucionalistas (que son mayoría) no celebren este día y reclama el fin de la inmersión lingüística y una escuela plural, unos Mossos d’Esquadra despolitizados, una ley electoral justa y que el espacio público sea de todos

Societat Civil Catalana lamenta profundamente que, un año más, la Diada de Catalunya se haya convertido en la fiesta de los secesionistas. La entidad asegura que el principal responsable de esta triste realidad es el gobierno de la Generalitat que, lejos de quedarse al margen, se ha convertido en el principal impulsor, fomentando de esta manera la ruptura y la división entre los catalanes.
Desde hace años la mayoría del pueblo de Cataluña no quiere participar en esta fiesta porque no la sienten como propia, razón por la que la entidad defiende que se debe buscar una fecha alternativa como la de Sant Jordi, donde esta mayoría constitucionalista pueda expresar públicamente su sentimiento catalán y español.
La asociación sostiene que el presidente del Ejecutivo catalán, Quim Torra, está ignorando y pretende silenciar al constitucionalismo catalán, tal y como ha quedado reflejado en su discurso emitido este martes. Una vez más únicamente se dirige a los catalanes separatistas, sin embargo Societat Civil Catalana señala que va a trabajar con más intensidad que nunca para reivindicar los derechos y libertades de los catalanes constitucionalistas.
En este sentido, la entidad reclama el fin de la inmersión lingüística y la creación de una escuela plural, unos Mossos d’Esquadra despolitizados, una ley electoral justa y que el espacio público sea de todos. Además de exigir que las instituciones catalanas dejen de estar secuestradas por el separatismo.
Por otro lado, pide a los partidos constitucionalistas que, para abordar la grave situación que se vive en Cataluña a nivel político y social, dejen de lado sus legítimas diferencias y actúen con sentido de Estado para alcanzar grandes acuerdos que hagan frente al desafío antidemocrático que plantea Quim Torra y su equipo de gobierno a diario.

Societat Civil Catalana carrega contra el Govern per fomentar que la Diada sigui la festa dels independentistes
________________________________________

L'entitat assegura que l'Executiu de Quim Torra és l'artífex i principal responsable que els catalans constitucionalistes (que són majoria) no celebrin aquest dia i reclama la fi de la immersió lingüística i una escola plural, uns Mossos d'Esquadra despolititzats, un llei electoral justa i que l'espai públic sigui de tots

Societat Civil Catalana lamenta profundament que, un any més, la Diada de Catalunya s'hagi convertit en la festa dels secessionistes. L'entitat assegura que el principal responsable d'aquesta trista realitat és el govern de la Generalitat que, lluny de quedar-se al marge, s'ha convertit en el principal impulsor, fomentant d'aquesta manera la ruptura i la divisió entre els catalans.
Des de fa anys la majoria del poble de Catalunya no vol participar en aquesta festa perquè no la senten com a pròpia, raó per la qual l'entitat defensa que s'ha de buscar una data alternativa com la de Sant Jordi, on aquesta majoria constitucionalista pugui expressar públicament el seu sentiment català i espanyol.
L'associació sosté que el president de l'executiu català, Quim Torra, està ignorant i pretén silenciar al constitucionalisme català, tal com ha quedat reflectit en el seu discurs emès aquest dimarts. Un cop més únicament es dirigeix als catalans separatistes, però Societat Civil Catalana assenyala que treballarà amb més intensitat que mai per reivindicar els drets i llibertats dels catalans constitucionalistes.
En aquest sentit, l'entitat reclama la fi de la immersió lingüística i la creació d'una escola plural, uns Mossos d'Esquadra despolititzats, una llei electoral justa i que l'espai públic sigui de tots. A més d'exigir que les institucions catalanes deixin d'estar segrestades pel separatisme.
D'altra banda, demana als partits constitucionalistes que, per abordar la greu situació que es viu a Catalunya a nivell polític i social, deixin de banda les seves legítimes diferències i actuïn amb sentit d'Estat per aconseguir grans acords que facin front al desafiament antidemocràtic que planteja Quim Torra i el seu equip de govern diàriament.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat