Sánchez Costa: "Torra ha de deixar de fer-se l'heroi i posar-se gallet i s'han de convocar eleccions de manera immediata"

"No volem un activista, sinó un veritable president de la Generalitat"

"Si desobeeix entrarem en una situació delicada, perquè qualsevol llei pot ser impugnada"

Societat Civil Catalana s'ha reunit aquest dilluns amb el Partit Popular de Catalunya, dins del marc d'una ronda de contactes amb els partits constitucionalistes que està duent a terme l'entitat, amb la finalitat de compartir impressions sobre actualitat política i lliurar el decàleg que ha elaborat on estan incloses les demandes de la Catalunya constitucionalista.

Dilluns passat es va produir una trobada amb representants de Ciutadans pel mateix motiu i està previst que l'entitat es reuneixi amb els líders del Partit Socialista de Catalunya aquest divendres.

Un cop finalitzada la reunió amb el PP, el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha explicat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hauria de deixar el seu càrrec i convocar eleccions de manera immediata. En aquest sentit, ha deixat clar que ja estava "inhabilitat políticament i ara també a nivell jurídic" i que "si li dóna per desobeir entrarem en una situació delicada, perquè qualsevol llei pot ser impugnada".

En companyia de el vicepresident, Xavier Marín, i de la vocal de la junta directiva, Ángela Herrero —que també han estat presents a la reunió juntament amb el també dirigent Francesc Moreno— Sánchez Costa ha afegit que, com deia Prat de la Riba, Catalunya no necessita màrtirs, per tant, el senyor Torra "ha de deixar de fer-se l'heroi i de posar-se gallet i anar-se'n, en lloc d’aferrar-se a el càrrec".

Decàleg de condicions dels catalans constitucionalistes

D'altra banda, ha recordat que a Catalunya no la representa ni Torra ni ERC, sinó el conjunt de la ciutadania. De fet, segons l'últim baròmetre del CEO la majoria dels catalans també se senten espanyols i els constitucionalistes "no estem disposats a ser monedes de canvi". La governabilitat d'Espanya no pot dependre “d'atorgar més concessions al separatisme".

Sánchez Costa ha assegurat que no s'ha d’invisibilitzar el constitucionalisme en qualsevol negociació sobre el futur de Catalunya. Per aquest motiu l'entitat ha fet entrega, en aquest cas al PP, del decàleg que ha elaborat, en què ha assenyalat que l'entitat ja ha posat en marxa una ILP perquè Catalunya tingui "una llei electoral pròpia en què el vot de cada ciutadà valgui el mateix", amb independència del seu lloc de residència. D'aquesta manera, el repartiment d'escons al Parlament seria un fidel reflex del que pensa el conjunt de la societat civil.

A més, ha deixat clar que el nacionalisme sempre s’ha volgut "bunqueritzar en aquesta llei perquè li interessa" i, en conseqüència, ha posat un "enorme cadenat" en les grans ciutats que convé "trencar com més aviat millor".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat