Sánchez Costa, reescollit president de SCC amb un 94% de suport

L'Assemblea de Socis aprova els comptes, valida el pla estratègic i reforça la Junta Directiva de la principal entitat constitucionalista

 

Nova etapa a Societat Civil Catalana, marcada per l'equilibri entre la continuïtat i la renovació. Després d'un any al capdavant de la principal entitat constitucionalista a Catalunya, Fernando Sánchez Costa ha estat reelegit president pel 93,5% dels socis que van participar a l'Assemblea anual -que es va celebrar ahir a la tarda de forma telemàtica.
 
Sánchez Costa va exposar el pla estratègic del nou curs i va presentar la candidatura de la Nova Junta, que ha estat notablement renovada i ampliada. Cal destacar la incorporació d'Elda Mata -presidenta territorial de SCC a Girona- com a Vicepresidenta segona de l'entitat i responsable de Ciutadania i Acció cultural. També se suma a la Junta el comunicador Joan López Alegre, la catedràtica d'història a la UB Maria Àngels Pérez Samper (que va ser presidenta de la Fundació Espanyola d'Història Moderna), el president de l'Associació Ciutadana Progressista, Pedro Fernández, o la professora i activista constitucionalista Chantal Moll.
 
El president de Societat Civil Catalana va ressaltar l'equilibri ideològic de la nova Junta i va establir tres grans objectius per al proper curs, d'acord amb el pla estratègic avalat pel 94% de socis. En primer lloc, reforçar l'entitat, per fer-la eficaç en la seva missió de treballar per una Catalunya plural. En segon lloc, Sánchez Costa va subratllar que SCC ha de ser la "veu civil ferma, serena i nítida dels milions de catalans que se senten compromesos amb Catalunya i amb el projecte comú espanyol, i que durant 40 anys han estat invisibilitzats tant a Barcelona com a Madrid ".

Per això, l'entitat insistirà en el seu decàleg de reivindicacions constitucionalistes. "La nostra missió no és convèncer els independentistes, sinó donar veu clara a aquesta majoria de catalans que s'identifiquen amb els valors constitucionals. I fer-ho també de tal manera que contribuïm a configurar un futur en comú inclusiu per a tots els catalans".

El tercer gran objectiu de SCC, d'acord al seu president reescoliit, és crear continguts culturals i audiovisuals. "Sembrar amb paciència i excel·lència una cultura alternativa a la del nacionalisme. Promoure, davant de la cultura de la desconnexió, la cultura del vincle, per tal d'acabar aconseguint un canvi de marc cívic i polític a Catalunya ". Per a això, SCC liderarà la commemoració dels Jocs Olímpics de l'92 ( "la demostració que la millor Catalunya emergeix quan es coopera i no quan es confronta") i posarà en marxa premis, beques, edició de llibres i còmics, rutes de memòria compartida o la iniciativa Pont Cultural Barcelona - Madrid. A més, s'aprofundirà en la transformació digital i la generació de continguts audiovisuals per a xarxes.
 
La nova Junta estarà formada per 24 membres, i comptarà amb un Comitè de Coordinació més reduït per a la seva operativa de curt termini. Àlex Ramos continua com a Vicepresident primer, responsable de Sectorial i Internacional, mentre Xavier Marín manté la Vicepresidència tercera, encarregada de Territorial, Organització i Activisme. Juan Arza continua com a tresorer mentre Manuel Miró ho fa com a secretari. Revaliden les seves responsabilitats també Ángela Herrero, Sonia Reina, Martín Gurría, Sandra Tirado, Félix Pérez Romera, Rocío León, Fran Jurado i Toni García Pérez.
 
La nova Junta recupera a dues persones que havien estat part de la direcció de SCC en el passat: l'economista Ferran Brunet i la periodista Anna Grau, incorpora Alberto Olano com a responsable de desenvolupament institucional i a l'exsenadora María Jesús Sequera com a encarregada de Municipalisme i Esports. Finalment, promociona José Gutiérrez i Eladio de Miguel, que fins ara havien assumit responsabilitats orgàniques sectorials en SCC.
 
Dels 350 socis compromissaris que té l'entitat, van participar en l'Assemblea d'ahir 88, fet que suposa un 25,2% del cens possible. L'informe de gestió va obtenir un 94% de suport dels participants. Els comptes del 2019 un 87% i el pressupost per al pròxim any va ser avalat pel 93% dels vots. Sánchez Costa va remarcar finalment l'esforç d'"unitat i de recosiment que ha demostrat l'entitat al llarg de l'últim any i que ens permetrà treballar amb eficiència en el curs que s'obre".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat