INTERNACIONAL  · ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Sánchez Costa: "Presentarem una ILP perquè Catalunya tingui una llei electoral justa i al Parlament es vegi reflectida la realitat de la societat catalana"

Societat Civil Catalana inicia amb Ciutadans una ronda de contactes amb els partits constitucionalistes per compartir impressions sobre l'actualitat política i lliurar el seu decàleg de reivindicacions davant qualsevol taula de negociació:

Neutralitat de les institucions, despolitització dels Mossos i els mitjans de comunicació públics, fi del sistema d'immersió lingüística, descolonització de l'espai públic, reforçar l'estatus de l'àrea metropolitana, una auditoria del procés i una reforma de la llei electoral.

 

Societat Civil Catalana ha iniciat aquest dilluns, a la seu de Ciutadans, una ronda de contactes amb els partits constitucionalistes catalans amb la intenció de compartir impressions sobre l'actualitat política i lliurar el decàleg de condicions per al diàleg que ha elaborat l'entitat.

Una comitiva encapçalada pel president, Fernando Sánchez Costa, acompanyat dels membres de la junta directiva, Sonia Reina, Fran Jurado i Ángela Herrero, s'ha reunit amb la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, i amb els diputats Joan García i Laura Vílchez i la intenció és fer el mateix en els pròxims dies amb PSC i PP.

Un cop finalitzada la trobada, Sánchez Costa ha fet una valoració positiva de la reunió i a agraït a Ciutadans la seva recepció. "La bona sintonia entre constitucionalistes és fonamental per defensar els drets i llibertats dels catalans que el separatisme vol silenciar", ha assegurat.

En relació a la taula de negociació bilateral que es pretén crear entre el Govern de l’Estat i la Generalitat, ha recordat que Societat Civil Catalana sempre ha estat partidària del "diàleg dins de la Constitució" i, per tant, "rebutja aquesta proposta" perquè l'Executiu català pretén arribar a acords que permetin aconseguir objectius situats "fora del marc legal".

En aquest sentit ha deixat clar que ERC "no és un partit moderat" i que el seu únic objectiu és la independència, per molt que pugui semblar que estan oberts a negociar. Tant aquest partit com la resta de formacions polítiques independentistes "pretenen confondre Catalunya amb el nacionalisme", volen fer creure que les seves demandes són les de tots els catalans.

No obstant això, Sánchez Costa ha expressat de manera contundent que a Catalunya "hi ha milions de catalans que no comparteixen els seus postulats" i que, en conseqüència, no se senten representats "ni per Torra, Junqueras o Puigdemont". Arribats a aquest punt, el president de Societat Civil Catalana ha deixat clar que l'entitat no es quedaria mirant davant aquest preocupant escenari i que farà tot el possible perquè també es tinguin en compte les reivindicacions que ha elaborat l'entitat en representació dels catalans constitucionalistes.

Sánchez Costa ha advertit que el constitucionalisme català s'ha "empoderat" i ja no està disposat a "sotmetre's a les directrius del separatisme", de manera que davant de qualsevol negociació l'entitat reclamarà la neutralitat de les institucions, la despolitització dels Mossos i els mitjans de comunicació públics, la fi del sistema d'immersió lingüística, la descolonització de l'espai públic, reforçar l'estatus de l'àrea metropolitana, una auditoria del procés i una reforma de la llei electoral.

Respecte a aquesta última reivindicació, ha anunciat que l'entitat posarà en marxa en els pròxims dies una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) perquè Catalunya tingui "una llei electoral justa i equilibrada" i al Parlament es vegi reflectida la "realitat social" de Catalunya. Més endavant es concretaran els detall de la iniciativa.

Finalment, el president de Societat Civil Catalana ha recordat que l'entitat ha aconseguit liquidar tot el seu deute i ha quintuplicat el seu nombre de socis, a més d'assegurar que els plans de l'entitat per a aquest any passen per enfortir encara més l'entitat des de tots els àmbits, no només el polític: "a Òmnium se li ha acabat el monopoli". Sánchez Costa ha explicat que el futur del constitucionalisme no ha de quedar únicament en mans dels polítics. "La mobilització permanent de la ciutadania és fonamental”, ha afirmat.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat