Sánchez Costa: "Fins que els treballadors que viuen a la Meridana no puguin tornar a casa amb normalitat, dificultarem als independentistes que vagin a esquiar el cap de setmana"

 

Societat Civil Catalana anuncia que informarà aquest divendres a l'Ajuntament de Barcelona que tallarà els Túnels de Vallvidrera els divendres fins que cessin els talls de la Meridiana provocats per l'independentisme des de fa mesos

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa; el vicepresident, Àlex Ramos; la vocal de la junta directiva, Sonia Reina; i el responsable de l'agrupació territorial de l'entitat a Barcelona, ​​Miguel Candel; han presentat aquest divendres els projectes de l'associació per als propers mesos.

Sánchez Costa ha anunciat que en unes hores l'entitat informarà l'Ajuntament de Barcelona que tallarà l'accés als Túnels de Vallvidrera tots els divendres a la tarda (a partir de la setmana que ve) fins que cessi el bloqueig "intolerable" de l'Avinguda Meridiana provocat pels independentsitas des de fa mesos. "Fins que els treballadors que viuen a la Meridana no puguin tornar a casa amb normalitat, dificultarem als independentistes que vagin a esquiar el cap de setmana", ha assegurat.

En aquest sentit, Miguel Candel ha afegit que és inadmissible que s'estigui tallant una de les principals vies d'accés a Barcelona i que l'entitat vol que "en altres zones es prengui consciència de la gravetat del que està passant a la Meridiana".

Taula de diàleg

D'altra banda, en relació a la taula de diàleg establerta entre el Govern d'Espanya i el govern de la Generalitat, Sánchez Costa ha deixat clar que no està d'acord amb el format. Tot i que Societat Civil Catalana valora positivament el diàleg per resoldre conflictes, no comparteix que el senyor Torra i els seus socis rebin un tracte preferencial en relació a altres comunitats autònomes. "Trencar els marcs de convivència no pot tenir premi, és una aposta que sempre ha de sortir malament", ha explicat. El diàleg s'ha de produir sense privilegis i no pot "descuidar milions de catalans que han patit el procés" i que han estat "lleials a el marc legal".

Tal com està plantejada la taula de diàleg, "hi ha un risc real que els catalans constitucionalistes tornin a ser invisibilitzats i puguin sentir desafecció amb les institucions de l'Estat".

El president de Societat Civil Catalana ha assegurat que en l'agenda d'aquest diàleg han d'estar les reivindicacions del constitucionalisme català: una llei electoral justa i equilibrada a Catalunya, neutralitat dels espais públics i plena normalització de les dues llengües oficials, entre altres i ha tornat a demanar públicament al president de Govern d’Espanya que els rebi: "Hem canalitzat la veu constitucionalista a Catalunya i no podem quedar invisibilitzats".

Acció internacional de SCC

D'altra banda, Sánchez Costa ha explicat que l'entitat està preparant un important pla d'acció a nivell internacional. De forma coordinada amb les diferents antenes de voluntaris que disposa l'entitat a tota Europa, a finals de maig i principis de juny l'entitat realitzarà una sèrie d'actes amb la intenció de deixar molt clar que a Catalunya la majoria de catalans no són independentistes.

Sánchez Costa ha assenyalat que "la configuració de l'opinió pública internacional és fonamental" i que cal fer "pedagogia política, social i cívica". Per aquest motiu, la intenció és fer una gran exposició al Parlament Europeu en què "es visualitzi com hem viscut els catalans constitucionalistes, que som majoria, el procés i com ho hem patit". A més es realitzaran conferències en universitats flamenques i valones amb el mateix propòsit i es presentarà una petició en la mateixa cambra amb la finalitat d'aconseguir que hi hagi neutralitat en els espais públics catalans.

En clau internacional, Sánchez Costa també ha comunicat que el proper dijous l'entitat presentarà el llibre La Telaraña, al costat de l'autor, Joan Pau Cardenal, Manuel Valls i Susana Beltrán, on s'explicarà en què s'ha gastat el govern de la Generalitat els milions de tots els catalans en l'àmbit internacional.

Setge a les escoles professionals

Per la seva banda, el vicepresident de l'entitat, Àlex Ramos, ha anunciat que el dia 12 de març al Col·legi de Periodistes, Societat Civil Catalana celebrarà una conferència amb la intenció de denunciar la intenció d'algunes entitats independentistes d'ocupar els col·legis professionals de Catalunya. Ramos ha assegurat que la neutralitat dels col·legis és "imprescindible" i “serem un mur" per impedir que es vulnerin "els drets de llibertat de pensament ideològic dels col·legiats".

A més, ha assenyalat que l'acte previst no serà efímer i que es realitzarà un rigorós seguiment. La conferència comptarà amb les intervencions de Ricard Cayuela, Chantal Moll, Ramon de Veciana, Pere Larrosa, Ricardo Gómez Val.

Lluny de la política

Sonia Reina, per la seva banda, ha explicat que Societat Civil Catalana pretén mobilitzar i coordinar el constitucionalisme des de diferents àrees i no únicament des de la política i ha anunciat que en els propers mesos l'entitat organitzarà "activitats més informals" com barbacoes, calçotades o petits concerts a la via pública. A més, amb motiu de la celebració de l'Eurocopa, l'entitat organitzarà pròximament un torneig de futbol masculí i femení anomenat 'Torneig per la convivència' i altres activitats relacionades amb el campionat.

Acte Cervantes a la UB

D'altra banda, ha anunciat que la l'entitat celebrarà l'homenatge a Cervantes a la UB que al juliol de 2018 el separatisme radical va impedir que es fes. "Les universitats públiques són de tots els catalans i no cedirem al xantatge dels que pretenen dividir els catalans o imposar la seva ideologia", i ha afegit que l'independentisme "mai ens impedirà realitzar qualsevol tipus d'activitat en defensa de la nostra democràcia i la nostra història".

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat