INTERNACIONAL  · ORGANITZACIÓ  ·  COMUNICATS   ·  DOCUMENTS   ·  CONTACTA ·  CAST    

Fernando Sánchez Costa: "Volem que els partits constitucionalistes actuïn amb sentit d'Estat i arribin a un acord perquè es formi un govern fort, estable i al servei d’Espanya el més aviat possible"

El president de Societat Civil Catalana reclama, en una conferència al Club Siglo XXI, la fi de la immersió lingüística, la descolonització de l'espai públic, la despolitització dels Mossos d'Esquardra, mitjans de comunicació plurals i una auditoria del procés separatista

 

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha realitzat aquest dijous al Club Siglo XXI una anàlisi exhaustiva sobre la situació política i social a tot Espanya i, de manera particular, a Catalunya.

Durant el seu discurs ha expressat el seu agraïment al club per la invitació i la periodista i ex diputada al Congrés del PSC, Anna Balletbò, per la presentació que ha realitzat just abans de la seva intervenció.

Sánchez Costa ha assegurat que és "imprescindible" que es formi un govern a Espanya “el més aviat possible" i ha deixat clar que el que vol l'entitat és que el PSOE, el PP i Ciutadans, "anteposin el sentit d'Estat als seus interessos partidistes” i arribin a un acord perquè es formi "un nou executiu fort, estable i que actuï amb la màxima contundència democràtica davant de qualsevol decisió unilateral o acció de desobediència” que es produeixi a Catalunya, impulsada pel govern de la Generalitat.

El president de l'associació constitucionalista ha assenyalat que la situació que es segueix vivint a Catalunya és "molt greu" i hi ha el risc que es torni a produir un altre escenari similar al de tardor de 2017. No obstant això també defensa que "és possible vèncer al separatisme” i que per aconseguir-ho l'entitat continuarà treballant per exigir "la fi de la immersió lingüística, la descolonització de l'espai públic, la despolitització dels Mossos d'Esquardra, mitjans de comunicació plurals i una auditoria del procés separatista".

Societat Civil Catalana considera que aquests són els grans pilars sobre els quals se sustenta aquest procés "tòxic i antidemocràtic" i que, un cop assolit aquest objectiu, es tornarà a veure "la Catalunya real, una Catalunya forta, cívica i oberta dins d'una Espanya unida en la seva diversitat". De fet, Sánchez Costa ha afegit que aquest moviment independentista és "una revolució anarco-burgesa que no només ha suposat una deslleialtat històrica amb l'Estat, sinó que ha comportat el trencament de la millor tradició catalana".

No obstant això, s'ha mostrat optimista perquè ara mateix "dos de cada tres catalans segueixen sentint-se també espanyols i defensen la Constitució i la concòrdia", igual que Societat Civil Catalana.

D'altra banda, ha assegurat que la democràcia "no és un fet donat i garantit, sinó és un tapís que hem de recosir cada dia i tractar amb cura", perquè les democràcies "també emmalalteixen tal com s'ha vist a Catalunya". En aquest sentit ha defensat que en el seu moment l'article 155 "es va aplicar amb normalitat", demostrant una vegada més que "la fermesa democràtica és moltes vegades un bon servei al bé comú".

Finalment, ha recordat que l'entitat treballa cada dia per defensar els drets i donar veu als catalans constitucionalistes; configurar una nova cultura cívica a Catalunya; i aconseguir que la majoria de catalans torni a sentir-se vinculada amb el projecte comú espanyol.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat