Fernando Sánchez Costa: "Què passaria si nosaltres féssim una crida a la desobediència davant de les institucions catalanes? El senyor Torra i els diputats secessionistes han tornat a actuar de forma vergonyosa i irresponsable al Parlament"

Societat Civil Catalana ha presentat una denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona per a exigir la retirada de la pancarta del llaç groc

A més ha expressat el seu afecte i orgull cap a la feina de la Guàrdia Civil a Catalunya

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, el vicepresident, Álex Ramos, i el secretari de la junta directiva, Manuel Miró han presentat avui divendres, davant la Junta Electoral, una denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona exigint la retirada immediata de la pancarta del llaç groc, situada en la façana de l'edifici.

Sánchez Costa ha deixat clar que la senyora Colau hauria de retirar aquest símbol que únicament representa a una part dels catalans i que suposa una clara vulneració de la neutralitat institucional pròpia d'una democràcia.

D'altra banda, ha volgut expressar en nom de l'entitat "tot l'afecte, l'afecte i l'orgull" pel treball de la Guàrdia Civil i els ha demanat que "sempre estiguin a Catalunya defensant l'Estat de Dret i els drets i llibertats de tots els catalans. A més, ha afegit que el secessionisme s'està convertint en "una màquina de fabricar afectes i simpatia per la Guàrdia Civil a Catalunya i en tota Espanya".

En relació a tot allò que va succeir al Parlament, el president de Societat Civil Catalana ha assegurat que és "molt preocupant que el Parlament aprovés tornar a actuar mitjançant la desobediència civil i institucional". En aquest sentit ha preguntat davant els mitjans de comunicació "Què passaria si nosaltres féssim una crida a la desobediència davant de les institucions catalanes?, i posteriorment ha afirmat amb contundència que "el senyor Torra i els diputats secessionistes han tornat a actuar de forma vergonyosa i irresponsable al Parlament".

A més ha destacat que "una part de l'independentisme ens està portant cap a un clima insurreccional", ha advertit que "plantarem cara amb total fermesa" i ha demanat als partits constitucionalistes que estiguin units. De fet, Sánchez Costa ha aprofitat per a agrair públicament "el treball incansable de tots els diputats constitucionalistes al Parlament, en un context molt difícil enfront d'aquells que volen trencar el nostre marc de convivència".

Societat Civil Catalana reclama que de forma immediata la Generalitat torni a la legalitat institucional. "Si no sortirem al carrer de forma pacífica i massiva a manifestar que Catalunya som tots i que no acceptarem camins unilaterals en la nostra terra", ha explicat Sánchez Costa.

 

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat