El Tribunal de Comptes cita Puigdemont i Junqueras, entre d’altres, per les despeses de l'1-O després de les denúncies presentades per Societat Civil Catalana i ACC i Fiscalia

Una de les condicions imprescindibles per Societat Civil Catalana a qualsevol escenari de diàleg que s'estableixi aquests dies és que s'executi una auditoria del procés. L'entitat considera que és absolutament necessari que els líders d'aquest projecte, que genera divisió i enfrontament i que està portant a Catalunya a la ruïna econòmica, paguin fins a l'últim cèntim dels diners públics que han utilitzat per a executar-lo.

 

Precisament en relació a aquesta condició, l'entitat, juntament amb Advocats Catalans per la Constitució, va denunciar als responsables de l'organització de la jornada il·legal de l'1 d'octubre de 2017 amb la finalitat que tornessin la despesa que va comportar, tal com també va fer la Fiscalia en el mateix moment.

 

Un cop presentades les denúncies, en aquest moment Tribunal de Comptes ha acordat citar a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Neus Munté, Toni Comín, Clara Ponsatí, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull o Joaquim Forn, entre d'altres, juntament amb representants de la nostra entitat i la Fiscalia, per fixar la liquidació provisional de les despeses de l'1-O. La cita és pel dia 28 de gener del 2020 i se'ls requerirà perquè ho paguin o ho avalin. En cas de no fer-ho es procediria a l'embargament dels seus béns.

 

Societat Civil Catalana assegura que els líders del separatisme no poden continuar utilitzant els diners de tots els catalans per assolir objectius polítics que no només no representen al conjunt de la ciutadania, sinó que estan fora de la llei. L'independentisme ha de fer examen de consciència i fer una anàlisi objectiva de la situació actual admetent que el conflicte que es viu no és entre Catalunya i la resta d'Espanya, sinó entre catalans, la majoria dels quals, segons votacions amb urnes legalment establertes, no donen suport a la secessió.

 

Aquest primer pas és fonamental per construir una Catalunya forta i referent en molts àmbits i en la qual es fomenti la convivència i la concòrdia entre els ciutadans. No obstant això, si els representants de l'independentisme segueixen endavant en la seva deriva separatista sempre activarem els mecanismes democràtics oportuns, precisament per defensar la democràcia a casa nostra.

Editorial SCC

Joves dissidents a la UAB.

dissabte, desembre 17, 2016 - 13:50

En un context en què l'espai públic en general i l'educatiu en particular estan copats pel nacionalisme, l'emergència al campus de Bellaterra d'un petit col·lectiu d'estudiants que alça la veu en defensa de la convivència de Catalunya amb la resta d'Espanya ha resultat impossible de digerir per als cadells més reaccionaris del separatisme i del (sorprenentment) autodenominat "antifeixisme" que fins ara, i des de fa massa temps, campaven al seu aire per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Millorar Espanya o destruir Catalunya.

dimecres, novembre 16, 2016 - 18:25

Des de Societat Civil Catalana volem expressar la nostra preocupació pel fet que una part significativa dels càrrecs i autoritats locals i autonòmiques a Catalunya estiguin utilitzant impròpiament el seu poder per emprendre accions manifestament il·legals incorrent, alhora, en un evident malbaratament de recursos públics. Ens sembla especialment condemnable la vulneració del principi democràtic de neutralitat de les institucions, on els símbols partidistes desplacen amb freqüència als oficials de tots els catalans, es fan apel·lacions a la desobediència i a la transgressió de les lleis i resolucions dels òrgans judicials, i es fomenta el menyspreu a l'actual marc constitucional tractant de devaluar la seva transcendència i rellevància.

El populisme nacionalista està incorrent en un clar i manifest abús del poder que posseeix. Els seus dirigents públics s'aprofiten del càrrec i de les atribucions inherents al mateix davant dels quals es troben en situació de dependència o subordinació i tracten, a més, d'influir en els ciutadans en benefici d'una determinada ideologia. És corrupció política de caire totalitari.
Puigdemont no pot seguir sent el president de la Generalitat.

dimecres, setembre 28, 2016 - 23:09

Societat Civil Catalana mostra la seva preocupació pel pla de govern que ha presentat avui Carles Puigdemont davant el Parlament de Catalunya.

En la seva intervenció el Sr. Puigdemont ha afirmat que el Govern de la Generalitat ja treballa en l'elaboració de tot allò que cal per procedir a la declaració d'independència de Catalunya. Es tracta d'un desafiament exprés no només a la Constitució sinó també al Tribunal Constitucional, que ha anul·lat el full de ruta secessionista i ha prohibit que es doni qualsevol tipus de suport al procés de secessió.

El projecte de govern que s'ha presentat davant la Cambra autonòmica no és més que el detall d'un cop d'Estat que implicaria la ruptura unilateral de la sobirania espanyola i l'intent d'imposar sobre Catalunya i els catalans l'autoritat dels secessionistes en contra tant del Dret intern com del Dret internacional.
El desafiament separatista i la governabilitat.

dijous, setembre 1, 2016 - 14:26

Dels molts desafiaments a què s'enfronta Espanya en aquests moments, el més greu és el que plantegen els separatistes a Catalunya. Ho és, en primer lloc, perquè afecta l'existència mateixa d'Espanya com a Estat i al manteniment de la comunitat política sobirana que formem tots els espanyols; i en segon terme perquè de consumar-se el terratrèmol polític anunciat pels nacionalistes catalans els perjudicis econòmics i socials afectarien al conjunt dels espanyols i a l'estabilitat europea. Finalment, ho és perquè les administracions públiques catalanes han escenificat el seu rebuig a ser considerades ja com administracions espanyoles i aparenten actuar com a institucions d'un Estat independent.
 

SOCIETAT CIVIL CATALANA
Asociación Cívica y Cultural

Còrsega 270, 3r 5ª
08008 Barcelona
SPAIN

T · +34 93 624 32 37
info@societatcivilcatalana.cat